Jongeren zorgen

Jongeren blog

Het kopen van een butaan gasfles

butaan gasfles

Een butaan gasfles kopen is niet iets wat je zomaar kan doen. Deze gasflessen zijn alleen maar bij specialisten verkrijgbaar is. Toch hebben veel bedrijven het nodig. Dit komt omdat butaan een zeer handige gas is. Het kan voor veel dingen gebruikt worden en door hebben veel bedrijven het toch nodig. Het is namelijk een goede optie naast aardgas, wat vooral de reden is dat bedrijven het willen.

Meer toepassingen

butaan gasfles

Een butaan gasfles wordt dus goed als brandstof gebruikt worden. Maar deze brandstof heeft veel toepassingen die mensen vaak niet doorhebben. Zo wordt butaan vooral gebruikt op plaatsen waar geen aardgas beschikbaar is. Zo wordt het vaak in gasflessen gedaan wen wordt het zo vervoerd en gebruikt. Ook is butaan de vlambare gas in aanstekers.

Mengsels van butaan en propaan

Waar butaan het meeste voor wordt gebruikt is voor een mengsel tussen butaan en propaan, ook wel LPG genoemd. LPG wordt ook voor veel dingen gebruikt. Zo is wordt LPG vooral gebruikt om voertuigen van brandstof te voorzien. Het wordt ook vaak minder kampeerders gebruikt, omdat er eenvoudig vuur mee gemaakt kan worden en dus handig is voor warmte en koken. Ook worden gaspatronen door dit mengseltje gemaakt.