Jongeren zorgen

Jongeren blog

BHV’ers in je bedrijf? Kies voor BHV Twente

Wil je jouw Twentse bedrijf zo veilig mogelijk houden? Dan is het aan te raden om je medewerkers hun BHV certificaat te laten halen. BHV Twente biedt alle ruimte en faciliteiten om de praktijkoefeningen te kunnen uitvoeren. Waarom is BHV zo belangrijk? Als bedrijf wil je zo veilig mogelijk werken maar het kan voorkomen dat er een brand of andere calamiteit ontstaat. In dit geval is het belangrijk dat er zo snel mogelijk gehandeld kan worden. BHV’ers binnen het bedrijf nemen de leiding op zich en zorgen voor brandbestrijding, alarmeren, ontruimen en communicatie. In ieder bedrijf is de aanwezigheid van een BHV’er van groot belang. 

BHV Twente: ontdek de trainingslocatie in Hengelo

In Twente is er een mooie locatie in Hengelo waar volop geoefend kan worden door aankomende BHV’ers. De ruimte bestaat uit meerdere verdiepingen en een binnenblusbaan om zo realistisch mogelijk te kunnen oefenen. De BHV Twente van G4S Safety solutions bestaat uit meerdere dagen waarop deelnemers niet alleen theorie krijgen, maar vooral praktijk wordt geoefend. Cursisten leren een brand blussen met diverse blusmaterialen en krijgen uitleg over welk middel je het beste kunt gebruiken bij een brand. Ook worden er tal van ontruimingsoefeningen gedaan die in het vervolg toegepast kunnen worden binnen het bedrijf.

Na afloop van de BHV Twente krijgen de deelnemers hun certificaat en zijn zij bevoegd om de handelingen uit te voeren en de leiding te nemen tijdens een calamiteit. Op deze manier kun je de veiligheid binnen het bedrijf beter garanderen en wordt er tijdens een ongeval ook sneller en effectiever gehandeld.